Fotógaléria

Fotópályázat


A Várak, kastélyok, templomok magazin szerkesztősége pályázatot hirdet, amelyen kizárólag amatőr fotósok vehetnek részt. A beküldendő képek témája kötött: műemlékek digitális fényképeit várjuk (kastélyok, várak, egyéb erődítmények, romok, egyházi épületek stb.).

Az alábbi két kiírás alapján lehet nevezni:

 

1./ Általános kategória (A Kárpát-medence épített öröksége)
Ebben a kategóriában az egész Kárpát-medence területéről és szűkebb környezetéből kiválasztott műemlékek fotóival lehet nevezni..A műemlékek típusát is szabadon választhatja meg a pályázó. Minden pályázó maximum öt egyedi, digitális fényképpel nevezhet. Ezeket a fotókat szakmai zsűri javaslatai alapján kéthavonta értékeljük és díjazzuk. A legjobb felvételeket esetenként könyvjutalomban részesítjük, illetve kiadványainkban publikáljuk. Különdíjat kap a legtöbb internetes szavazatot begyűjtő fotó is. A szakmai zsűri elnöke: Mánfai György fotóművész. 

 

2./ Dokumentum kategória (Megújult műemlékeink)
Ez a pályázat kötött, mindig az adott kiírásban megnevezett műemlékekről lehet beküldeni dokumentum jellegű 5 képből álló digitális fotósorozatot. Fontos, hogy a sorozatban a műemlékek külső, belső képe és esetleges szolgáltatása is megjelenjen. Ezekből a képsorozatokból műemlékenként egy folyamatosan bővülő digitális képtárat építünk fel. A beküldött sorozatok értékelése szakmai zsűri javaslatai alapján kéthavonta történik. A legjobb sorozatokat esetenként könyvjutalomban részesítjük, illetve kiadványainkban publikáljuk. Különdíjat kap a legtöbb internetes szavazatot begyűjtő fotósorozat is. A szakmai zsűri elnöke: Mánfai György fotóművész.

 

Újdonság, hogy mindkét kategóriában év végén is tartunk egy értékelést, ahol kiosztjuk a 2017-es év legjobb műemléki fotója és a 2017-es év legjobb műemléki fotósorozata díjat, amelyekhez értékes nyeremények is tartoznak.

További részletek az adott kiírásnál olvashatók.

A fotókat JPG formátumban lehet feltölteni weblapunkon a Fotógalériába. Ugyanott lehet szavazni is a beküldött képekre. A fotók hosszabbik oldala legalább 2000 pixel legyen, az adatállomány terjedelme pedig ne haladja meg fotónként a 2 MB-ot. Minden felvétel file-neve a pályázó által választott jelige legyen hozzá toldva a kép sorszámát (maximum 10 karakter). A kép utómunkálatai csak az eredeti vizuális élményt hangsúlyozhatják ki (színkorrekció, kontraszt, fényerő, kivágás), de nem változtathatnak annak tartalmán. Montázs, fantáziakép tehát nem pályázhat. A kép formátuma, oldalaránya kötetlen.

A pályázaton csak regisztrált olvasóink vehetnek részt. Regisztrálni a Fotógalériában a megfelelő menüpont alatt lehet. Regisztráció során a "Felhasználónév" melletti sorba egy fantázia nevet írjanak be, a feltöltött képek alatt ez fog látszani. A személyes név és adatok beírása nem kötelező, azonban valóságos e-mail címre van szükség a regisztrációhoz, és nyeremény esetén az értesítéshez. A pályázatra nevezettek beleegyezésüket adják, hogy a beküldött fotókat folyóiratunkban és egyéb kiadványainkban a szerzők nevének feltüntetésével kiadónk szabadon felhasználhassa. 

Kérjük olvassák el figyelmesen a regisztrációs lapon megjelenő pályázati feltételeket is az etikai és adatvédelmi normákkal kapcsolatban. Kérjük pályázóinkat, hogy figyelmesen olvassák el új kiírásunkat, és annak megfelelően töltsék fel képeiket. Elsősorban arra gondolunk, hogy a pályázó neve NEM szerepelhet a kép címében.

 

Fotógaléria
(regisztráció, képek feltöltése, szavazás)
Tovább

02