VKT Fotópályázat 2018

VÁRAK, KASTÉLYOK, TEMPLOMOK MAGAZIN ONLINE FOTÓPÁLYÁZATA
Category Albums Files
VKTA fotópályázat albumai kerülnek ide számomkénti bontásban
35 1,773
A Kárpát-medence épített öröksége, 2019. augusztus-október-december


IMG_9033.JPG

Kedves Pályázók!

Tájékoztatjuk kedves pályázóinkat, hogy fotópályázatunk eredményhirdetésére technikai okok miatt, csak a decemberi lapszámban kerül sor, három
fődíjjal. November 10-ig folyamatosan tölthetik fel képeiket.

Júniusi pályázatunk eredménye:

Mánfai György fotóművész értékelése: Nagyon jó helyezést érhetett volna el a Metamorfózis (Paks, Szent Lélek templom) c. fotó, amellyel Tóth-Piusz István
pályázott. Sajnos, a kiírásunk nem engedi meg a montázs technika alkalmazását, ezért nem rangsorolhattuk a képet. Olvasóinknak azért bemutatjuk. Szerzője nagyon kreatív módon hozzáadott a képhez, amitől egészen kiváló fotó született! Az óarany angyalok hangsúlyos előtérbe helyezése, a két különböző színű, legfőképpen a kékes színű háttér egy rendkívül látványos kompozíciót eredményezett. Valószínű a mester, Makovecz Imre is örülne e látványnak.
Júniusi pályázatunkon első díjat nyert az Öskü templomai c. kép, amelyet Ádám Attila küldött be. Egy látványos, dekoratív felhőzet sokat dob a fotó hangulatán. E képnek kifejezetten előnyére vált. Kék égbolt a felhőkkel, a piros háztetők a zöld fákkal és a hófehér templomok összhatása hihetetlen szépséget nyújt egyszerűségével is!
Második helyezést ért el Mohácsi Attila Pétervárad c. fotója. Jól sikerült hármas osztású kép: égbolt, épületek, folyó, a középső rész, a főtéma hangsúlyozásával. Gyönyörű színek, az erőd fala valósággal körülöleli az épületeket, érezni, milyen oltalmat biztosítanak az erős falak. Szintén ő készítette a Diósgyőri vár kápolnája c. remek fotót. Szépen kiexponált a felvétel és egyenesek a vonalak is!
Harmadik helyen végzett Vár a hegyen címmel, a regéci várról készített fotó, amellyel Tóth-Piusz István pályázott. Nagyon jól sikerült várkép, a kövek a múltról beszélnek!

Jó fényeket, témákat kívánok nyáron is: Mánfai György

13 files, last one added on Aug 14, 2019
Album viewed 27 times

A Kárpát-medence épített öröksége, 2019. június


DSC_3223.JPG

Júniusi pályázatunkat lezártuk. Köszönjük, hogy a rövid időszak ellenére is sok jó fotó érkezett pályázatunkra.

Az eredményt a júniusi lapszámban és itt olvashatják a megjelenés után, június 9-től.


Áprilisi pályázatunk eredménye:

Mánfai György fotóművész értékelése:

Köszönet a sok szép képért! Első díjat (5000 Ft értékű könyvutalványt) nyert Keszthelyi Zoltán Mánfa című képe, amely rendkívül finom, pasztell hatású, remek fotó! Sokáig gyönyörködtem a képi kifejezésben. Ő készítette a Zsámbék című kitűnően komponált, nagyon szép fotót is. Nagy gratuláció a szerzőnek!
Második helyezést ért el Török István Dunakilitin megörökített fotója, amely a Csebi–Pogány-kastélyt ábrázolja, jól megvágott, kitűnő kompozícióban.
Harmadik lett Tóth-Piusz István Budai oldal című felvétele. A gyönyörű látkép harmonikus színekben, sok-sok látnivalóval, jól reprezentálja fővárosunk szépségét.


Jó fényeket, témákat kívánok: Mánfai György


Júniusi pályázatunkat, a weblapunkat ért informatikai támadások miatt, csak most tudjuk megnyitni. Jelenleg is dolgozunk azon, hogy augusztustól új felületen, tartalmilag is megújítva indíthassuk el fotópályázatunkat.
Képeket május 24-én éjfélig lehet feltölteni, illetve most kivételesen e-mail mellékletben elküldött fotókkal is lehet pályázni, természetesen a kiírásnak megfelelő képekkel.

31 files, last one added on May 24, 2019
Album viewed 43 times

A Kárpát-medence épített öröksége, 2019. április


DSC_1256.JPG

Áprilisi pályázatunkat lezártuk. Köszönjük, a beküldött képeket.

Értékelése az április 9-én megjelenő áprilisi lapszámban, illetve azt követően itt is olvasható lesz.


Februári pályázat eredménye:

Mánfai György fotóművész értékelése:

Először is köszönet a sok szép képért! Változatos képanyag, ráadásul több napszakból!
Első díjat (5000 Ft-os könyvutalványt) nyert a Schönbrunni kastély c. panorámafotó. Mohácsi Attila panorámafotója tudatos, precíz munka eredménye. A parkban látható alakok is a korhűségre emlékeztetnek.
Második lett a schlossbergi rom (Mecseknádasd) fotója. A téli felvétel lenyűgözött egyszerűségével! Fürstenhoffer József szépen komponálta meg a képet, a havas-deres háttér gyönyörű keretbe foglalja a főtémát!
Harmadik helyezést ért el a hévízgyörki műemléktemplomról készített felvétel. Rendkívül finom pasztell benyomását kelti Bauer László fotója. Szemnek, léleknek egyaránt kitűnő alkotás!


Jó fényeket, témákat kívánok: Mánfai György

Áprilisi pályázatunkat megnyitottuk. Március 22-én éjfélig lehet képeket feltölteni.

41 files, last one added on Mar 22, 2019
Album viewed 78 times

A Kárpát-medence épített öröksége, 2019. február


P1300414.JPG

Februári pályázatunkat lezártuk. Eredményhirdetés február 9-én, az akkor megjelenő magazinban és itt is.

Áprilisi fotópályázatunkra február 10 után lehet képeket feltölteni.Decemberi pályázat eredménye:

Mánfai György fotóművész értékelése:

Decemberi pályázatunk első díját (5000 Ft értékű könyvutalványt) a Fazsindelyes templom c. kép nyerte el, amely Dr. Tóth-Piusz István alkotása. Gyönyörű, nem csak maga Kalotadámos temploma, hanem a róla készített fotó is. Remek felvétel, nagy gratuláció a szerzőnek!
Második helyezett lett holtversenyben Kaszás Károly két grafikai hatással bíró fekete-fehér képe, melyek a Wenckheim- és az Andrássy–Almásy-kastélyt ábrázolják! Nagyon jó kezdeményezés, ebben az újságban újszerű, erősen grafikai hatású. Ügyes a szerző, kicsit több kontraszttal és kicsit sötétebben még jobb lenne!
Harmadik helyen végzett Keszthelyi Zoltán Őriszentpéter római katolikus templomát bemutató fotója. A szerző a kissé régiesnek tűnő szépia, monokróm változatot alkalmazta, pedig ez fekete-fehérben sokkal szebb lenne!

Gratulálunk a szerzőknek.

44 files, last one added on Jan 18, 2019
Album viewed 106 times

A Kárpát-medence épített öröksége, 2018. december


P1280668_1.jpg

Decemberi pályázatunkat lezártuk. Köszönjük, a beküldött képeket.

Értékelése a november 30-án megjelenő decemberi lapszámban, illetve azt követően itt is olvasható lesz.

Októberi pályázat:

Mánfai György fotóművész értékelése:

A pályázaton első díjat (5000 Ft értékű könyvutalványt) nyert a Templom a falu szélén című, Dr. Tóth-Piusz István által beküldött kép. A kedvenceim közé tartozik, ugyanis az előtér jó hangulatával veszi körül a templomot annak ellenére, hogy régi sírokat látunk. Mégis, a múlt és a jelen közvetlen találkozása milyen harmóniát biztosít a fotónak!
Második helyezett lett a Kaszás Károly által beküldött Tokaji zsinagóga című kép. Mértani pontosság, tökéletes expozíciós idő, egyenes vonalak, szép árnyékokkal, gyönyörű kontrasztokkal.
A Plébániatemplom című, harmadik helyezést elért remek fotót szintén Dr. Tóth-Piusz Istvántól kaptuk. Az erődtemplom fala előtt elmenő asszony alakja az árnyékával lendületet ad a képnek, jó szögből jól komponált fotó! E kép is bizonyítja, néha megéri egy kicsit a helyszínen várakozni, hátha történik valami életszerű is, ami még jobbá teszi a fotót.

Gratulálunk a szerzőknek.

42 files, last one added on Nov 07, 2018
Album viewed 100 times

A Kárpát-medence épített öröksége, 2018. október


rakoczi7.jpg

Kedves Pályázók!

Októberi pályázatunkat lezártuk. Eredményhirdetés az októberi lapszámban és itt október 6-án.
Köszönjük a pályázók által beküldött képeket.

Augusztusi pályázatunkat lezártuk. Köszönjük, a beküldött képeket.

Mánfai György fotóművész értékelése:
Nincs nagyobb öröm, mikor sok jó fotó közül kell a három legjobbat kiválasztani. A szerzők ezúttal gondoskodtak a képek látványának öröméről!

Első díjat nyert a szerencsi Rákóczi-vár belső udvaráról készült fotó. Sajnos ritkán látunk belső térről készült képeket, legtöbben leragadnak a külső látványnál. Íme, a jó példa, érdemes beljebb is körülnézni! A fotót Kaszás Károly készítette.
Második helyezett lett az Óföldeák temploma című fotó. Az előtérben lévő kereszt megállásra kényszerít, és a háttérben lévő gyönyörű templom tovább fokozza a látnivalót. A képet „varbarat53” jeligével küldték pályázatunkra.
Harmadik helyre került az edelényi L'Huillier–Coburg-kastély című kép. A "kék órában" készült felvételt feszes kompozíció jellemzi. Ezt a fotót is Kaszás Károly készítette.

Gratulálunk a szerzőknek, kellemes nyaralást, remek témákat és még jobb fényeket kívánunk.

Októberi pályázatunkat megnyitottuk. Szeptember 16-án éjfélig lehet képeket feltölteni.

33 files, last one added on Sep 17, 2018
Album viewed 101 times

35 albums on 6 page(s) 1

1,773 files in 36 albums and 1 categories with 19 comments viewed 374,830 times

A Kárpát-medence épített öröksége, 2019. április0 files
Album viewed 0 times

 

 

1 albums on 1 page(s)

Random files
PICT0016.JPG
PICT0016.JPGAusztria, Szalónak vára243 viewsAz első emlékek a várról a XII. századból találhatóak. III. Frigyes császár 1445-ben adta zálogba Andreas Baumkircher zsoldosvezérnek, aki 1461-től a vár és a hozzá tartozó uradalom birtokosa lett. A férfi ág kihalásával 1527-től csaknem 300 éven át a Batthyány család tulajdonában volt. Az 1848-as forradalmak után felbomlott a Batthyányiak szalónaki uradalma és magánkézbe került. Több alkalommal fogolytábor volt itt berendezve, 1956-ban pedig a magyar menekültek egyik befogadó tábora volt itt berendezve. szalay3
Csovar_2.jpg
Csovar_2.jpgCsővár50 viewsvarbarat58@citromail.hu
zsambek_06.JPG
zsambek_06.JPGZsámbék_01277 viewsVirág Andrea
SL743702.JPG
SL743702.JPGPozsony vára214 viewsmollywood
Forever2.JPG
Forever2.JPGVisegrád, Fellegvár216 viewsSchakaal
2012_7553.JPG
2012_7553.JPGGánti Moai190 viewsA Moai-nak nevezett, Húsvét-szigeten található, titokzatos kőszobrokat juttatta eszembe ez a természet erejével, játékosságával kialakult forma, a Gánti geológiai tanösvényen.Schlauszky
boldogk01.jpg
boldogk01.jpgBoldogkő vára172 viewsOliver55
Herpaly~1.JPG
Herpaly~1.JPGTél fekete fehérben163 viewsagardi.peter.

Last additions
IMG_9033.JPG
IMG_9033.JPGTrakostyán vára 1.7 viewsatyecAug 14, 2019
IMG_9024.JPG
IMG_9024.JPGTrakostyán vára 2.6 viewsatyecAug 14, 2019
IMG_9039.JPG
IMG_9039.JPGTrakostyán vára 3.2 viewsatyecAug 14, 2019
IMG_9045.JPG
IMG_9045.JPGA ptuji vár a Dráva partján Szlovéniában.2 viewsatyecAug 14, 2019
fonyod_nagyboldogasszony.jpg
fonyod_nagyboldogasszony.jpgFonyódi Nagyboldogasszony templom19 viewsBauer LászlóJul 20, 2019
DSC_6180.jpg
DSC_6180.jpgPécsi dóm kazettás mennyezete.21 viewsmadárJul 17, 2019
Vedok.jpg
Vedok.jpgVárvédők12 viewsSzékesfehérvár falait védő tüzérekBauer LászlóJul 17, 2019
DSC_6125.jpg
DSC_6125.jpgTúrony református temploma13 viewsA templom szentélye és hajója Árpád kori.madárJul 16, 2019